Om Sigfred’s

Sigfred’s Tegnestue er et lite arkitektkontor, lokalisert i Mandal by.

Vi spesialiserer oss innen bygningskulturarv og vedvarende arkitektur, men jobber også entusiastisk med mikroboliger og møbeldesign.

Kontoret drives av Sigrid Juel Jensen og Fredrik Linge Nygaard, som begge er utdannet fra Arkitektskolen i Aarhus, med master i arkitektur og spesialisering innen bygningskulturarv.

 

Bygningskulturarv og bevaringsverdig arkitektur

Eksisterende bebyggelse, enten den er fra 1700-tallet eller 2000-tallet, gir interessante forutsetninger for prosjektene våre. Vi tilpasser alltid prosjektene til omgivelsene, enten det er nybygg blant eksterende bebyggelse, eller tilbygg til eksisterende bygninger.

Detaljering er også svært viktig for at resultatet skal bli optimalt. Vi søker derfor å holde kontakt og bli kjent med håndverkerne, og der det er nødvendig, utvikle spesialtilpassede løsninger i fellesskap.

 

Stedstilpasset

Vi tar alltid stilling til det enkelte steds forutsetninger. Alle eiendommer har deres egne karakteristikker og klimatiske forskjeller. Derfor er det spennende og viktig, å være bevisst om terreng-, utsikts-, vind-, vær- og lysforhold, for det enkelte prosjekt. Det gir også noen interessante forutsetninger for å skape et unikt prosjekt.

 

Vedvarende arkitektur

Vi har et levende engasjement for miljøet, både i og utenfor bransjen vår. Økologien som begynner å få fotfeste i fødevarebransjen, bygger på prinsipper som bør være gjeldende for alle aspekter av livene våre. Også innen våres livs fysiske rammer, som ofte dannes av arkitekturen.


Miljøvennlige materialer + dyktige håndverkere + god arkitektur = vedvarende arkitektur.

Ved å fokusere på høy kvalitet, både arkitektonisk, materiale og- håndverksmessig, mener vi at det kan dannes vilkår for at både bygninger og deres beboere får gode, lange liv.

 

Kortreist

Både av miljømessige årsaker, kvalitetshensyn og for å bidra til et mer velfungerende og aktivt regional- og lokalsamfunn, søker vi alltid å bruke de nærmeste leverandører og produsenter til prosjektene våre. Derfor synes vi alltid det er spennende å besøke leverandører og produsenter, og bli klokere på hvilke egenskaper og kvaliteter man kan finne hvor.

Vi holder på med å etablere et register over forhandlere, leverandører og produsenter i Agder, som vi har kjennskap til. Vi vil bruke og oppdaterer denne kontinuerlig, med håp om at det kan hjelpe både kunder og næringsliv til å finne hverandre.

Hvis du har tips til, eller ønsker å oppføres på lista – ta kontakt!